Annieke de Beus

Mijn naam is Annieke de Beus. Ik ben moeder van vier kinderen.

Ik hou van dieren en de natuur, lekker wandelen in de bossen maar ook strandwandelingen maken. Mijn passie is om me in te zetten voor mijn medemens. Ik ben, zoals men dat noemt, een echt ‘zorgmens’.

Ik heb de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening in combinatie met Cultureel Maatschappelijke Vorming gevolgd.

Ik werkte eind 2016 ruim 11 jaar voor Dichterbij, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking/ handicap van verschillende niveaus. De laatste twee jaar was ik werkzaam bij een dagbehandeling in de Boekend (Gemeente Venlo, Stadsdeel Blerick). Daar was de doelgroep: mensen met een verstandelijke beperking met autisme of een aan autisme verwante stoornis, waarbij gedragsproblemen en complexe zorgvragen rol spelen. Hier heb ik veel kennis en ervaring opgedaan in het werken met mensen met een verstandelijke beperking in combinatie met ASS. De jaren voor deze dagbehandeling ben ik werkzaam geweest binnen verschillende locaties binnen Dichterbij en Stevig. Doelgroep was divers binnen deze locaties van mensen met LVG+ tot aan lager niveau die meer verzorging nodig hadden.

Alzheimer en ik

Zo’n 15 jaar geleden constateerden de artsen bij mijn vader Alzheimer. Na meerdere onderzoeken bleek dat hij 42 jaar was toen dit zich is gaan ontwikkelen. Dit had veel impact op ons gezin en familie. Mijn vader woonde nog een tijdje thuis toen ze de diagnose stelden. Ik heb kunnen zien wat het van een mantelzorger vraagt en hoe vermoeiend het kan zijn. Toen was er geen dagbesteding in de buurt die aansloot bij de wensen van mijn vader maar ook niet bij de wensen van de mantelzorger en omgeving. Uiteindelijk werd hij opgenomen in een verpleeghuis en heeft daar onder goede zorgen nog een aantal jaren mogen door brengen. Mijn vader is uiteindelijk 58 jaar geworden.

Na een aantal jaren rees bij mij de vraag of er inmiddels al meer bekend is over mensen met dementie op jonge leeftijd en of er al meer geschikte dagbesteding locaties zijn. Tot mijn verbazing was en is dit nog minimaal. Hierdoor ben ik op onderzoek gegaan en gekeken wat ik kan betekenen. De drang om zelf deze dagbesteding te starten werd steeds groter.

De droom werd werkelijkheid…

Ik heb in november 2016 De Lommse Vennen opgericht en ben op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Voorwaarde was om vlakbij een natuurgebied te starten zodat we kunnen wandelen en waar wij als gezin fijn wonen. Deze plek hebben we gevonden in Lomm!

We zijn in maart 2017 verhuisd en voelen ons helemaal thuis in deze mooie en rustig omgeving in een actief dorp dat ons warm heeft onthaald.